
Bahan-bahannya
1 bungkus yee mee
200 g udang basah
250 g ayam dihiris
150 g fish cake
30 g bawang putih dicincang
100 g sawi
1/2 cawan tepung jagung
5 biji telur
2 sudu besar minyak bijan
2 sudu besar minyak masak
Garam secukup rasa
10 g halia dihiris
1 cawan air rebusan ayam
Cara membuatnya
1. Panaskan minyak dan goreng yee mee hingga agak garing. Ketepikan.
2. Tumis sedikit bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake. Masukkan air rebusan ayam bersama bahan perasa.
3. Masukkan tepung jagung yang telah dicampurkan air dan kacau-kacau supaya tepung tidak bergentel.
4. Campurkan sawi, biar seketika dan akhir sekali masukkan telur. Tutp api dan kacau. Tuang kuah ke atas mee dan sedap dimakan panas-panas.