Latest Music :

SUKA SILA KLIK LIKE

Home » » Yee Mee Kantonis

Yee Mee Kantonis

21 November 2009 | 0 ulasan


Bahan-bahannya

1 bungkus yee mee

200 g udang basah

250 g ayam dihiris

150 g fish cake

30 g bawang putih dicincang

100 g sawi

1/2 cawan tepung jagung

5 biji telur

2 sudu besar minyak bijan

2 sudu besar minyak masak

Garam secukup rasa

10 g halia dihiris

1 cawan air rebusan ayam



Cara membuatnya

1. Panaskan minyak dan goreng yee mee hingga agak garing. Ketepikan.

2. Tumis sedikit bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake. Masukkan air rebusan ayam bersama bahan perasa.

3. Masukkan tepung jagung yang telah dicampurkan air dan kacau-kacau supaya tepung tidak bergentel.

4. Campurkan sawi, biar seketika dan akhir sekali masukkan telur. Tutp api dan kacau. Tuang kuah ke atas mee dan sedap dimakan panas-panas.
Share this article :

Media Social Chatbox



 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. RC:Macam-Macam Ada..... - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger